fbpx

Wil je vandaag of binnenkort de TT Wandelroute bewandelen? Of meedoen aan de jaarlijkse TT Wandeltocht? Alle praktische informatie lees je hieronder.

J

Wil je vandaag of binnenkort de TT Wandelroute bewandelen? Of meedoen aan de jaarlijkse TT Wandeltocht? Alle praktische informatie lees je hieronder.

Praktische informatie over de TT Wandeltocht?

Kies een startlocatie (bepalend voor de afstand) en finish in Assen.

  1. Borger – start 6.45 uur – Toeristisch Informatiepunt Borger – Hoofdstraat 25 (centrum) – 35km
  2. Rolde – start 7.00 uur – bij de Molen – Grote Brink 22a – 33km
  3. Schoonloo – 9.30 uur – Cafe-Restaurant Hegeman – Hoofdstraat 16 – 25km
  4. Grolloo – 10.15 uur – Cafe- Restaurant Hofsteenge – Hoofdstraat 11 – 23km
  5. Schoonloo – 12.30 uur – Wapen van Schotland – Hoofdstraat 1 – 11km

Het secretariaat is 15 min. voor de start tot een halfuur na de start aanwezig en gaat dan naar het volgende TT dorp. Onze vrijwiligers op de mountainbikes volgen de startgroepen en nemen direct achter de laatste wandelaar de bepijling mee. Later starten is daarom niet aan te bevelen.Organisatorisch houden we ook rekening met doorkomsttijden. 

Bepaal en plan je reis

Klik op de rood gekleurde tekst om de ov-pagina met reistijden te openen.

Station assen ligt op loopafstand (5 min.) van de finish.

Tips:

 • Check vooraf altijd je reis ook via het openbaar vervoer
 • Auto parkernen in Assen? parkeergarages van de gemeente hebben een vast dagtarief. Parkeer je auto in Assen, loop naar station, stap op de bus en je auto staat klaar bij de finish. Zie https://www.assen.nl/parkeren/tarieven

Vervoer naar de start. 

In 2018 en 2019 hebben we wel eens een pendeldienst ingezet. Echter bleek hiervoor te weinig belangstelling en variatie in behoeften waardoor de kosten niet gedekt konden worden voor de prijs van 2,50. Ook was er verschil in behoefte aan vervoer waar de ene wandelaar graag voorafgaand aan de start (s’ochtends) en de andere na het finishen in de middag. Het inzetten van een bus of meerdere op verschillende tijden is erg kostbaar. Vorig jaar hebben we vanwege corona met het OV bureau gekeken naar de mogelijkheden van het openbaar vervoer. Die zijn aardig toereikend. Het is alleen niet mogelijk om s’ochtends met openbaar vervoer op tijd in Rolde of Borger aan te komen. Daarvoor moet je zelf naar Borger of Rolde reizen en kun je s’middags wel met het openbaar vervoer terug. De prijs van het openbaar vervoer is afhankelijk van de reis (startlocatie). De prijs van de pendeldienst +2,50 is sinds 2020 vervallen.

Wat is de TT Wandelroute (kort)

Sinds 1925 zijn er in de provincie Drenthe zogenaamde motorwedstrijden gehouden. Deze Circuits van Drenthe zijn door de tijd heen gewijzigd. In de TT dorpen die historisch gelegen waren aan deze circuits kun je nu starten met een TT wandeling. Je passeert oude routes verbonden door prachtige natuurgebieden. Jaarlijks is er op de eerste zaterdag van juni ook een TT Wandeltocht met diverse afstanden en een cultureel programma. Vergeet niet de culturele TT WandelTour App te gebruiken. Deze is eenvoudig en simpel zonder installatie te gebruiken.

Wat is TT Wandeltocht (meedoen)

Wil je meedoen aan de eerstvolgende TT Wandeltocht? Op de homepagina kun je inschrijven voor de nieuwsbrief en via een inschrijfbutton inschrijven via KBWN (Kon. Wandelbond Nederland) website.

Hoe werkt de (gratis) culturele TT wandeltour app?

De TT WandelTour App is speciaal ontwikkeld voor de TT Wandelroute. Hoe werkt het?

 • Ga naar tour.tt-tocht.nl
 • In je browser wordt de app geopend
 • Accepteer het gebruik
 • Klik op de rode button: Starten
 • Kies de route aan de hand van je startlocatie
 • Klik op de rode button: Start de tour

Je ziet bovenin een stukje van de route met genummerde punten. In elk punt (spot) zit een culturele verrassing. Zoals theater sketches, ingesproken tekst van Jans Polling en beschreven tekst als toelichting op het verhaal (thema en coureur) van de TT Toyisme kunstwerken uit het Horsepower Mania project. De boswachter (Evert) uit het Hart van Drenthe. Martijje een Drentse zangeres met roots langs de TT Wandelroute. De Molen van Rolde die in 1925 symbool stond bij de eerste TT ooit en informatie over het C+B museum in Grolloo.

hoe kom ik aan de tt wandel-routekaart?

De TT Wandel-Routekaart is verkrijgbaar in elk TT dorp op onderstaande locaties:

> Rolde – naast de Molen – Grote Brink 22a
> Borger – Toeristisch Informatiepunt – Hoofdstraat 25
> Schoonloo – Café Restaurant Hegeman – Hoofdstraat 16
> Grolloo – Café Restaurant Hofsteenge – Hoofdstraat 11
> Hooghalen – Schreur – Hoofdstraat 12 en bij Cafe Restaurant ’t Wapen van Schotland – Hoofdstraat 1
> Assen – VVV – Marktstraat 8-10

Schaal 1:25.000 (standaard schaal wandelkaarten). Ontvang je graag een TT Wandel-routekaart thuis? Dan sturen we je deze graag naar je toe. Stuur een een berichtje aan wandelkaart   tt-tocht punt nl

Algemene voorwaarden (deelname)

Drentse natuur en cultuurhistorische TT-Tocht (nader genoemd TT-Tocht)

Algemeen:

Deelname is geheel op eigen risico. Je vrijwaart de organisatie voor alle vormen van aansprakelijkheid mits er sprake is van verwijtbaar of opzettelijke nalatigheid. 

De TT-Tocht vraagt de wandelaars de volgende uitgangspunten aan te houden:

 • Zorg dat je in voldoende gezondheid verkeert voor een verantwoorde deelname;
 • Volg altijd je eigen verkeersinzicht;
 • Creëer altijd een veilige situatie;
 • ga respectvol om met mede wandelaars en natuur;

Voorinschrijven, voorwaarden en tijdsloten:

De voor-inschrijving wordt verzorgt door de KWBN. 

Deelname is geheel op eigen risico.

Bij extreme of risicovolle omstandigheden adviseren we een zelfstandige keuze te maken die aansluit op uw eigen inschatting, veiligheidsgevoel en voorkeur. De inschatting van de organisatie kan leiden tot een aanpassing op het evenement door af te gelasten of uit te stellen. Bij spontane of onvoorspelbare situaties wordt geïmproviseerd en geldt uw verantwoordelijkheid voor te maken keuzes. De organisatie ondersteund deelnemers zover zij dit mogelijk en verantwoord kan uitvoeren. 

Bij annulering voor 1 mei 2022 ontvang je de TT-Wandel-routekaart schaal 1:25.000 t.w.v. 6,50 EUR thuis gestuurd. Hiermee kun je op een later moment zelfstandig de TT route bewandelen. Er vindt geen restitutie plaats. Het restant wordt gebruikt voor porti, handling en annulering/administratiekosten. Na 1 mei worden geen TT Wandelroutekaarten meer verstuurd. 

Bij afgelasting kunnen deelnemers in de maanden juni, juli en augustus op vertoon van het inschrijfbewijs zich melden bij de startlocaties. Hier ontvangt de deelnemer alsnog een TT Wandelroutekaart (twv 6,50) en een official TT Toyism pin/speld (twv 4,50). Er vindt geen restitutie plaats. 

Parkeren:

In elk TT dorp zijn diverse parkeergelegenheden. Wij adviseren en informeren deelnemers vooraf over de geschikte parkeergelegenheden die worden vastgesteld in overleg met de plaatselijke overheid. In zijn algemeenheid adviseren we om in Assen te parkeren voor een vast maximaal dagtarief van 7,50 in alle gemeentelijke parkeergarages. Zo kun je na de finish heerlijk nagenieten in Assen en hoef je niet direct terug te reizen naar je startlocatie. Je kunt s’ochtends met openbaar vervoer naar je startlocatie reizen.

Start procedure:

De organisatie heeft op de aangegeven tijdstippen een start-inschrijfbureau bemand op de startlocaties. Buiten deze tijden kun je alleen terecht op het eerstvolgende startmoment in het eerstvolgende TT dorp. Bij inschrijving vind je de starttijden vermeld op de website van de kwbn. Er zijn geen tijdsloten van toepassing. Bij eventuele wijzigingen worden deelnemers vooraf geinformeerd.

Onderweg:

Wees aardig. Maak het gezellig. Wees een goede gast. Waardeer de natuur en laat geen afval achter. Geniet!

Volg de aanwijzingen van de organisatie of bevoegde instanties op. 

Voorzieningen:

Sanitaire voorziening is beschikbaar in de TT dorpen bij de start-rust locaties. M.u.v. de start in Rolde en Borger. 

Vervoer: 

Check altijd de actuele situatie vooraf op 9292ov.nl 

 • Van Assen naar Hooghalen met totale reistijd 15 minuten. Lijn 22 – elk uur – tot de avond (daarna in 8 personenbus lijndienst).
 • Van Assen CS naar Borger met totale reistijd 30 minuten. Lijn 310 – elk uur – tot middernacht (reisduur 18 minuten)- met overstap (wachttijd 2 minuten) P+R Gieten op lijn 300 naar Borger (reisduur 10 minuten). Tot 17.32 uur – lijn 24 – zonder overstap. 
 • Van Assen CS naar Rolde, Grolloo en Schoonloo lijn 21 – elk uur – tot middernacht. 

Calamiteiten:

Bij dringende calamiteiten en nood belt u het algemene noodnummer 112.

Bij minder dringende zaken of behoefte aan EHBO kunt u met de organisatie contact opnemen. 

 Drenthe, 2022

Organisatie TT-Tocht

 

Click to access the login or register cheese

Ja, ik ontvang vanaf januari graag de nieuwsbrief periodiek. Afmelden kan in elke nieuwsbrief

EASYSENDY.com